Ads Top

Goed jaar voor GasTerra

GasTerra BV heeft in 2011 een hoge jaaromzet gerealiseerd. Dit is te danken aan de gemiddeld hogere gasprijs. Het verkochte volume was met bijna 87 miljard m3 juist ruim 5 procent lager dan in 2010.
GasTerra's CEO Gertjan Lankhorst spreekt van een goed jaar: "De hogere gasprijs sluit aan bij een trend. In heel Europa zijn de prijzen voor energie het laatste jaar gestegen. In verband met de relatief warme winter bleef het totaal verkochte volume van GasTerra echter iets achter ten opzichte van 2010. Een bemoedigende ontwikkeling is dat de handel van gasvolumes op de Nederlandse handelsplaats TTF, Title Transfer Facility, blijft groeien. GasTerra verkocht in het verslagjaar vier miljard kuub meer op de TTF. In 2010 was het prijsniveau gemiddeld hoger."
GasTerra ziet het als zijn taak om naast het verkopen van gas ook een actieve bijdrage te leveren aan het oplossen van het energie- en klimaatvraagstuk. Zo houdt het bedrijf zich bezig met de stimulering van diverse projecten en ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming. Ook bevordering van kennis over het energievraagstuk heeft GasTerra hoog in zijn vaandel staan. Voorbeelden van projecten in dit kader zijn de GasTerra Transitie Jaarprijs, Jouw energie van morgen en ondersteuning bij de opzet van het kennisinstituut Energy Academy Europe.
Eind dit jaar verhuist GasTerra naar een volledig gerenoveerd en gemoderniseerd onderkomen in het centrum van Groningen. Het nieuwe kantoor wordt in de loop van dit jaar verbouwd tot een energiezuinig gebouw met het hoogste energielabel (A+).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.