Ads Top

Zonneauto Nuna 4 krijgt plekje in Science Center NEMO

Vanaf vandaag staat Nuna 4 in Science Center NEMO in Amsterdam. Met deze zonneauto won het Nuon Solar Team in 2007 de World Solar Challenge. De Nuna staat op een opvallende plek in het museum aan het Oosterdok, bij de ingang.
Teamleider Stefan Roest van Nuna 4 is erg trots: ‘Natuurlijk is het leuk dat deze bijzondere race-auto op zonne-energie nu een plekje heeft in een musem voor toegepaste wetenschap. De techniek uit de Nuna’s zullen over een paar jaar wellicht terug te zien zijn in normale auto’s’. Tegenwoordig heeft de inmiddels afgestudeerde teamleider een succesvolle startup in de zonne-energiebranche.
Voor Science Center NEMO is de Nuna een mooie aanvulling op de collectie. NEMO heeft in de Innovatie Zaal een tentoonstelling over elektrisch vervoer: Iedereen Elektrisch. Het Nuna project laat bij uitstek zien wat onderzoek en innovatie kunnen betekenen op het gebied van elektrisch vervoer.
Het Nuon Solar Team bestaat uit studenten van verschillende studierichtingen van de TU Delft. De Universiteit doet sinds 2001 mee aan de tweejaarlijkse World Solar Challenge. Dit is een race van 3000 kilometer door de Australische Outback, van Darwin naar Adelaide. Alle auto’s die meedoen rijden op de kracht van zonne-energie.
De verschillende teams hebben het altijd heel goed gedaan: ze eindigden vier keer als eerste en twee keer (in 2009 en 2011) als tweede. Nuna 4 was in 2007 het laatste winnende team. Voorganger Nuna 3 is overigens ook te bewonderen: deze staat in het Science Centre Delft. Ook in 2013 zal weer een team studenten van de TU Delft aan de start verschijnen. Binnenkort start de werving voor nieuwe teamleden voor Nuna 7.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.