Ads Top

Solide groei voor KEMA

Energiekennisbedrijf KEMA – sinds eind februari 2012 DNV KEMA Energy & Sustainability – heeft in 2011 weer een solide stijging van de omzet en het bedrijfsresultaat behaald. De omzet steeg in 2011 met 5 procent naar 258 miljoen euro (2010: 245 miljoen). De autonome groei tegen constante wisselkoersen bedroeg 7%, ten opzichte van 9,5% in 2010. Het genormaliseerde bedrijfsresultaat[1] steeg met 6.8% naar EUR 20,3 miljoen (2010: EUR 19,0 miljoen). De groei was vooral te danken aan adviesactiviteiten op het gebied van energiebesparing in de VS, en aan het wereldwijd testen, inspecteren en certificeren van innovatieve industriële energieapparatuur.
2011 was een belangrijk jaar voor KEMA. Het bedrijf startte een uitgebreide en gedetailleerde evaluatie van zijn strategische keuzes, met als resultaat de vorming van het nieuwe bedrijf DNV KEMA Energy & Sustainability op 29 februari 2012. In mei 2011 volgde Thijs Aarten Pier Nabuurs op als voorzitter van de Raad van Bestuur (CEO) van KEMA. Met de benoeming van Hans van Haarst als lid van de Raad van Bestuur en Jos Huijbregts als Chief Financial Officer, werd de Raad van Bestuur uitgebreid tot drie personen.
KEMA’s resultaten over 2011 zijn een afspiegeling van diverse mondiale energietrends, waaronder innovaties en investeringen in de energie-infrastructuur en energiebesparing, die bijdragen aan de transitie naar een duurzaam energiesysteem. KEMA heeft verder geïnvesteerd in de uitbreiding van capaciteit en mogelijkheden van zijn labs, in reactie op de voortgaande stijging van de vraag naar onafhankelijke testen, inspecties en certificatie van innovatieve industriële energieapparatuur. Het bedrijf heeft zijn positie in de wereld verder versterkt met de acquisitie van 70% van Sinopower in China, een toonaangevend managementadviesbedrijf voor de Chinese energiesector, en met de opening in de VS van een Smart Grid Interoperability Lab in Erlanger (Kentucky).
Bovendien heeft KEMA in 2011 zijn nieuwe matrixorganisatie verankerd, waarmee het bedrijf de wereldwijde uitwisseling van kennis heeft versneld en een sterkere focus gelegd op de lokale energiemarkten. In 2011 steeg ook het gemiddelde aantal medewerkers (FTE's: fulltime-equivalents) met 6 [procent naar 1.624 (2010: 1.528).
Met ruim 2300 deskundigen in meer dan 30 landen wereldwijd zet DNV KEMA Energy & Sustainability zich in om de wereldwijde transitie naar een veilige, betrouwbare, efficiënte en schone energietoekomst te bevorderen. Met een geschiedenis van bijna 150 jaar, zijn wij gespecialiseerd in geavanceerde, innovatieve oplossingen op het gebied van business & technische consultancy, testen, inspecties & certificatie, risicomanagement en verificatie. Als objectief en onpartijdig energiekennisbedrijf adviseren en ondersteunen we organisaties in de energiewaardeketen: producenten, leveranciers en eindgebruikers van energie, fabrikanten van apparatuur, overheidsinstanties, bedrijven en niet-gouvernementele organisaties. DNV KEMA Energy & Sustainability is onderdeel van DNV, een mondiale dienstverlener om risico’s te beheersen. DNV heeft ruim 10.000 medewerkers in meer dan 100 landen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.