Ads Top

Panasonic met LEDs de markt op

Panasonic Nederland gaat dit voorjaar voor het eerst LED lampen aan de consument aanbieden. Dit zijn bovendien dimbaar, iets wat veel concurrenten nog niet aanbieden. Opvallend is dat het bedrijf de lampen wil verkopen via traditionele buingoedketens als Scheer & Foppen en Harense Smid. De LED lampen werden in 2009 al getoond op een internatonale beurs in Amsterdam.
Een lamp van acht Watt van Panasonic verbruikt bijvoorbeeld slechts een vijfde van de hoeveelheid stroom die een gloeilamp van 40 Watt verbruikt. Gemiddeld vertegenwoordigt verlichting 20 procent van het totale elektriciteitsverbruik van een huishouden en dus kan deze energiebesparing een aanzienlijke besparing betekenen op de energierekening. Daarnaast gaat een LED-lamp 40 keer langer mee (ongeveer 40.000 branduren) dan een traditionele gloeilamp. Met kosten voor vervanging hoeft dus geen rekening te worden gehouden.
Alexis Fernandez, manager van de business unit verlichting bij Panasonic, zegt: "We hebben ons altijd over de hele linie sterk gemaakt voor de productie van milieuvriendelijke producten en nu gaan we onze 75 jaar aan ervaring in de verlichtingsindustrie inzetten om Europese consumenten te voorzien van innovatieve producten. Het is ons doel in de komende drie jaar uit te groeien tot een van de grootste leveranciers van LED-verlichting in Europa en tegen 2018 wil Panasonic nummer één zijn in de elektronicasector op het gebied van groene innovatie.'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.