Ads Top

CNG Net levert Groengas aan de grootste OV concessie op Groengas

CNG Net, dochterbedrijf van Ballast Nedam, levert vanaf eind 2012 12 miljoen m3 Groengas aan alle 225 stadsbussen van Connexxion in de Stadsregio Arnhem Nijmegen. Daarmee verstevigt CNG Net haar positie als grootste leverancier van Groengas aan het wegverkeer. Het bedrijf gaat hierbij een strategische samenwerking aan met Connexxion. Connexxion zal onder de naam Breng deze concessie voor een periode van 10 jaar uitvoeren. Met bijna 12 miljoen m3 per jaar Groengas is dit grootste Groengas OV concessie in Nederland en uniek in Europa.
In de Stadsregio Arnhem Nijmegen rijden eind dit jaar 225 bussen op Groengas. Voor ongeveer 110 van deze bussen is de bestaande tanklocatie in Nijmegen de thuisbasis waar al sinds 2009 75 bussen van Breng aardgas tanken. Met de uitbreiding van nog eens 115 stadbussen worden er drie nieuwe tanklocaties gerealiseerd in Arnhem, Duiven en Huissen. CNG Net is verantwoordelijk voor de realisatie van deze tanklocaties die volledig zijn afgestemd op het specifieke afnamepatroon van de bussen. Alle 225 bussen tanken vanaf het einde van 2012 Groengas bij CNG Net.
Connexxion heeft CNG Net gevraagd om haar expertise in het exploiteren van Groengastankstations in te zetten voor het realiseren van de drie nieuwe tankstations in Arnhem, Duiven en Huissen. CNG Net zal de stations voor Groengas op het terrein van Connexxion gedurende de gehele looptijd van de concessie exploiteren. De bestaande locatie in Nijmegen aan de Industrieweg wordt geschikt gemaakt om ook het aantal extra stadsbussen Groengas te kunnen laten tanken.
CNG Net, dochterbedrijf van Ballast Nedam, neemt in samenwerking met Ballast Nedam de financiering, het ontwerp, de engineering, het vergunningentraject, de realisatie en het beheer van de tankstations voor haar rekening. De strategie van Ballast Nedam richt zich op integrale projecten en op de nichemarkten zoals de industriebouw, de ziekenhuizen, de offshore windmolens, secundaire grondstoffen en alternatieve brandstoffen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.