Ads Top

Slimme energiemeter helpt energierekening omlaag

Huishoudens en kleine bedrijven in Nederland krijgen een slimme energiemeter aangeboden. Met de slimme meter kan de energierekening omlaag en is administratieve rompslomp bij verhuizing of verandering van energieleverancier verleden tijd.
Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) gaf donderdag 16 februari 2012 in de Amsterdamse wijk Watergraafsmeer het startsein voor de introductie van de slimme meter. Hij sprak met mensen die een slimme meter krijgen en mensen die bij wijze van proef al een tijd van de meter gebruik hebben gemaakt. ‘Huishoudens en kleine bedrijven krijgen een slimme meter aangeboden. Met de slimme meter kan de energierekening omlaag, en dat is mooi meegenomen in deze tijd,’ aldus Verhagen. ‘Met een slimme meter kun je beter zien hoeveel energie je verbruikt. Dat kan via je energieleverancier, maar ook op je computer of je mobiele telefoon. En hoe meer je weet over je verbruik, hoe meer je kunt besparen.
De slimme meter geeft ook allerlei mogelijkheden voor nieuwe diensten. Bedrijven bieden nu al handige displays, apps en thermostaten aan die mensen kunnen helpen hun energieverbruik te verminderen. Op die manier wordt de komende twee jaar ervaring opgedaan.
De komende twee jaar krijgen 450.000 huishoudens en kleine bedrijven de slimme meter. Dat komt neer op ongeveer 5000 adressen per week. Meer dan 200 monteurs zijn hiermee vol aan de slag, het hele jaar door.  Tot 2014 investeren de bedrijven die de energienetwerken beheren 130 miljoen euro in de slimme meter. De totale investering in de vervanging en verbetering


1 opmerking:

  1. Dit is gewoon een spionen kastje van de overheid en meer niet. Men wet voortaan waner je thuis bent en waneer niet ect.
    Maar vergeet niet zo'n water meter weet hoevak je pist popt je eigen waste ct.
    Dus straks als je naar de soos gaat voor je uitkering, mag je je overal voor verantwoorden en voor je verzekering omdat je maar twee keer je bad induikt.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.