Ads Top

Nuon biedt Helianthos openbaar aan via een online veiling

Nuon heeft besloten om een openbare verkoop te organiseren voor Helianthos. Door middel van een online veiling zullen alle geïnteresseerde partijen een gelijke kans krijgen om alle bedrijfsmiddelen van Helianthos, of delen van het bedrijf, over te nemen. Deze stap is voor Nuon een logische afsluiting van het liquidatieproces.
Nuon organiseert deze veiling in het voorjaar voor belangstellenden voor alle bedrijfsmiddelen, of onderdelen van Helianthos zoals patenten en machines. Een onafhankelijk veilinghuis zal zorgdragen dat alle geïnteresseerde partijen openbaar kunnen bieden. De voorbereidingstijd voor het organiseren van een veiling zal naar verwachting zes tot acht weken duren. Vervolgens zal de veiling online plaatsvinden in een periode van drie tot vier weken. "Nuon wil op een transparante wijze tot een afronding komen van het proces dat twee jaar geleden is begonnen met de zoektocht naar een partner voor Helianthos. Helaas is tot op heden geen enkele partij bereid geweest een verdere ontwikkeling en marktintroductie van de flexibele Helianthos zonnefolie te financieren. Nu dit ondanks alle inspanningen niet gelukt is willen wij alle mogelijk nog geïnteresseerde partijen toch nog een laatste mogelijkheid te geven. Nuon meent dat een openbare online veiling de beste kansen biedt", licht Huib Morelisse, CEO Nuon, toe. "Elke serieuze partij kan bieden op alle bedrijfsmiddelen of op delen van het bedrijf."
Nuon heeft er voorkeur voor dat de patenten en de machines bij één nieuwe eigenaar ondergebracht worden omdat dit de beste kans biedt dat Helianthos zonnefolie toch op de markt kan komen. Nuon kan in dit stadium echter niet uitsluiten dat de bedrijfsmiddelen van Helianthos afzonderlijk aan verschillende partijen verkocht zullen worden. Achtergrond en geschiedenis Nuon heeft in mei 2010 aangekondigd dat ze op zoek ging naar een strategische investeringspartner die ervoor kon zorgen het product van Helianthos (flexibele zonnefolie) grootschalig op de markt te brengen. Na een wereldwijde zoektocht van anderhalf jaar onder meer dan 150 solarpartijen en investeerders, bleek dat er geen afdoende belangstelling was. Vervolgens heeft Nuon in september 2011 aangekondigd te stoppen met Helianthos. In november 2011 is het liquidatieproces in gang gezet. De veiling zal hiervan een afsluiting zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.