Ads Top

Waterschapsenergie van poep en plas

Waterschap De Dommel bezit een echte groene energiebron. Het rioolslib van de Tilburgse afvalwaterzuivering kan worden omgezet in biogas. Deze groene energie van de waterschappen is nu te koop voor gebruik thuis. Op zaterdag 10 december 2011 geeft het waterschap informatie bij Albert Heijn aan de Jan Heijnsstraat. Voor de kinderen is daar een leuk spel met nepdrollen, lampjes en een grabbelton.
Op dit moment wordt al biogas uit het afvalwater uit Tilburg en omgeving gewonnen. Waterschap De Dommel gebruikt de opgewekte energie nu nog alleen voor de eigen zuivering. Door gebruik te maken van nieuwe, innovatieve technieken haalt het waterschap vanaf 2014 meer energie uit afvalwater. Veel meer dan de zuivering zelf nodig heeft om te draaien.
Ook andere waterschappen zijn druk bezig om steeds meer waterschapsenergie op te wekken. Op termijn willen de waterschappen energie opwekken voor vele tienduizenden huishoudens. Nu al kunnen consumenten waterschapsenergie kopen bij Greenchoice, een erkende leverancier van groene energie.

1 opmerking:

  1. heel goed ja, we hebben er een poep presentatie aan overgehouden en een 10 van gekregen

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.