Ads Top

Verkoop elektrische scooters op stoom

Op 1 december 2011 stonden er in Nederland 16.635 elektrische brom- en snorfietsen geregistreerd en dat is maar liefst 30 procent meer dan een jaar eerder (12.828 stuks). Het totale park van brommers en snorfietsen nam in diezelfde periode toe met 4,5 procent tot bijna 1,1 miljoen. Het aandeel jeugdige scooterbezitters neemt overigens zienderogen af.
Een jaar geleden stonden nog zo'n 46.000 brom- en snorfietsen op naam van 16- en 17-jarigen; nu nog slechts 26.000 (min 44 procent). Driekwart van alle brommers en snorfietsen in Nederland is in bezit van mensen van 36 jaar en ouder. Dit blijkt onder andere uit de cijfers van BOVAG en dataleverancier VWE.
Niels Hansen, manager van BOVAG Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven: "De scooter is in enkele jaren tijd een 'volwassen' product geworden. Daar waar het vroeger vooral werd gezien als een speeltje van de jeugd, is het nu juist een functioneel vervoermiddel voor volwassenen. Mensen die het zat zijn om dagelijks in de file te staan of op de bus te wachten, kiezen nu veel sneller voor een brom- of snorfiets als alternatief. Het ruime aanbod elektrische scooters maakt die keuze tegenwoordig nog eenvoudiger."
Mede onder invloed van stimuleringsmaatregelen van overheden groeit de populariteit van elektrisch aangedreven scooters. In de strijd tegen geluidsoverlast en ter verbetering van bereikbaarheid en luchtkwaliteit, verstrekt de provincie Limburg tot 700 euro subsidie bij aanschaf van een e-scooter. In Gelderland bedraagt het maximale subsidiebedrag zelfs 1.000 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.