Ads Top

Raedthuys Groep bouwt vier nieuwe windmolens in Rotterdam

Onder de naam "Windpark Suurhoffbrug" gaat groene energieproducent Raedthuys vier nieuwe windmolens bouwen in het Rotterdamse havengebied. De locatie is gelegen ten zuiden van de N15 op de noordoever van het Hartelkanaal nabij de Suurhoffbrug. De windmolens vertegenwoordigen een vermogen van 12 megawatt. Raedthuys gaat ervan uit dat de jaarlijkse productie op ongeveer 35 miljoen kilowattuur uit zal komen. Daarmee kunnen jaarlijks circa 10.000 huishoudens van groene stroom worden voorzien. Raedthuys investeert ruim 14 miljoen euro in het nieuwe windpark.
De locatie voor het windpark kwam naar voren in een onderzoek naar de mogelijkheden voor windenergie in het havengebied. Dit onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam en de provincie Zuid-Holland. Het nieuwe windpark verrijst in de nabijheid van een bestaand windpark van de Raedthuys Groep: Windpark Dintelhaven. Ook dit park heeft een geïnstalleerd vermogen van 12 megawatt.
Raedthuys is na deze uitbreiding goed voor bijna 100 megawatt aan windmolencapaciteit. Het bedrijf heeft de ambitie om op korte termijn door te groeien naar een productievolume van 200 miljoen kilowattuur groene stroom per jaar. Er zijn concrete plannen voor windparken in o.a. Ede en Burgerveen. Daarnaast is de opschaling van een windpark in Dronten op handen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.