Ads Top

Essent biedt op afstand bedienbare E-thermostaat aan

Met ingang van 1 januari biedt Essent consumenten de zogenoemde E-thermostaat aan die met een smartphone of tablet-pc op afstand hoger of lager gezet kan worden. De introductie van de E-thermostaat markeert de start van de nieuwe productlijn 'Mijn-E' van Essent.
'De opkomst en snelle ontwikkeling van smartphones en tablet-pc's leiden tot nieuwe producten en diensten die met software-applicaties simpel te bedienen zijn', vertelt Arjan van der Eijk, directeur Smart Energy van Essent. 'Voor Essent biedt dit tal van mogelijkheden om samen met consumenten nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die we gaan aanbieden onder de noemer 'Mijn-E'.
Met 'Mijn-E' levert Essent consumenten slimme energieoplossingen die helpen om inzicht te krijgen in het energieverbruik en daarmee grip op de energierekening. Daarbij leveren ze een bijdrage aan het wooncomfort. De E-thermostaat is hier een voorbeeld van net als de VerbruiksManager app die onlangs werd geïntroduceerd door Essent. Op termijn brengt Essent ook producten op de markt waarmee apparaten en verlichting op afstand kunnen worden bestuurd. Ook worden nieuwe toepassingen ontwikkeld die aansluiten op de introductie van de slimme energiemeter en gericht zijn op het effectief inzetten van duurzame, maar onvoorspelbare energiebronnen zoals zonne- en windenergie.

2 opmerkingen:

  1. Leuke post. Ziet er goed uit. Misschien nog wel gaver dan dat ding van Nuon...
    http://teed.nl/2011/08/30/einde-energieverspilling-met-nuon-e-manager/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is in ieder geval een stap de goede richting in. Erg leuk initiatief, jammer dat essent wel wat duurder is in de prijs van gas en licht.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.