Ads Top

Energierekening voor veel gezinnen te hoog

Meer huishoudens hebben grote moeite met het betalen van energierekening. Liander, de grootste netbeheerder van ons land, heeft dit jaar al tienduizend huishoudens afgesloten, dat is dubbel zoveel vergeleken met het jaar daarvoor.  Energieleveranciers moeten overigens tussen oktober en april bij gemeenten aangeven welke klanten een betalingsprobleem hebben., zodat schuldsanering of hulpverlening kan worden ingezet. 
De energierekening valt komend jaar ruim € 100,- hoger uit dan in 2011. De stijging komt door hogere leveringskosten en de stijging van de netwerkkosten en energiebelasting. Afgelopen juli stegen de energieprijzen ook al fors. Dat gebeurt in januari nog eens en de verwachting is dat er in de loop van 2012 nog een verdere prijsstijging volgt. Prijsvergelijker Gaslicht.com gaat er daarom vanuit dat de energierekening met meer dan de genoemde € 100,- stijgt.

2 opmerkingen:

 1. Het lijkt er op dat energie, na de auto, de nieuwe melkkoe geworden is.
  Het is opvallend dat de ruwe prijs van bijvoorbeeld aardgas de laatste twee jaar een stabiele tendens vertoont, maar dat de overheid, om de inkomsten op peil te houden, de energiebelasting maar blijft verhogen. Want dat is de reden dat energie zo duur wordt.
  Dat de netwerkkosten stijgen is natuurlijk helemaal vreemd nadat de Nma vorig jaar de netwerkbeheerders ervan heeft beschuldigd bijna 1 miljard teveel te hebben gerekend voor de transportkosten.
  En denkt u dat we dit teveel terugkrijgen?
  Eénmaal raden....
  Inplaats daarvan gaat gewoon de prijs verder omhoog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet alleen de energierekening hoor. Maar we kunnen niet alleen de overheid de schuld geven.

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.