Ads Top

Jongeren roepen Tweede Kamer op tot duurzame educatie

“Een groene generatie vraagt om duurzame educatie”. Een kleine 27 jongerenorganisaties scharen zich inmiddels achter deze campagne die 11 november is gelanceerd. “We vragen de Tweede Kamer om in te zetten op onderwijs gericht op een groene economie,” aldus VN-jongerenvertegenwoordiger Gabe van Wijk.
De VN-jongerenvertegenwoordigers voor Duurzame Ontwikkeling Gabe van Wijk en Liset Meddens proberen al langer het onderwerp 'duurzame educatie' bij de politiek te agenderen. Den Haag leek echter een onneembare vesting, totdat Staatssecretaris Joop Atsma een opening bood door alle jongeren op te roepen hun stem over duurzaamheid te laten horen aan de Tweede Kamer. "De constructieve en creatieve inbreng van jongeren in het debat over duurzame ontwikkeling is zeer welkom. Het gaat immers om hun toekomst”.
De VN-jongerenvertegenwoordigers hebben de campagne op “Een groene generatie vraagt om duurzame educatie” aangegrepen om met een flink aantal jongerenorganisaties de door Atsma geboden opening te benutten. Hiermee tonen de jongeren niet alleen dat ze belang hechten aan duurzaamheid, maar ook dat ze een structurele bijdrage kunnen leveren aan een nationale visie hoe echt 'werk' te maken van een groene economie. “We willen geen duurzaamheid in de kantlijn, maar duurzaamheid als integraal onderdeel van ieder curriculum van 'peuter tot postdoc'. De werkgevers, werknemers, onderzoekers, politiek leiders van de 21ste eeuw zitten immers nu en morgen in de schoolbanken.” De vraag aan Staatssecretaris Atsma is de jongeren te ondersteunen om deze visie ook daadwerkelijk onder de aandacht van de Tweede Kamer te krijgen.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.