Ads Top

'Steek geld in Griekse zonne-energie'

Waarom heeft premier Papandreou van Griekenland niet veel meer dan één dag aandacht gekregen met zijn plan om te investeren in zonne-energie, een grondstof waar Griekenland rijk mee gezegend is en waarvan de waarde voor de schuldeisende landen in de toekomst alleen maar groter wordt? Dat vraagt Dries Laurs,  werkzaam bij advieskantoor VODW, zich af in de Volkskrant. Hij adviseert ondernemingen bij het vergroten van de verdiencapaciteit op hun markt.
 Waarom niet liever tientallen miljarden investeren in de verdiencapaciteit van Griekenland (zonne-energie) dan waardeloze schuldpapieren opkopen door de ECB? Griekse zonne-energie is meer dan 3000 uur per jaar beschikbaar en vertegenwoordigt een stijgende waarde; met het juiste plan erachter om de energie daar te krijgen waar hij benut kan worden zou een belegger daar best in willen geloven.

1 opmerking:

 1. Griekenland heeft aan Duitsland een aanbod gedaan om tienduizend tot vijftien duizend megawatt elektriciteit te leveren. Volgens de Griekse minister-president Papandreou hebben de Duitsers een enorme interesse in de duurzame energiebronnen van Griekenland vanwege het uitfaseren van de kerncentrales in 2022.

  Duitsland studeert op dit moment op een groot project in Griekenland, Helios. Dit project beoogt de eerste aanleg van een PV installatie van 20.000 hectare en heeft een budget van € 20 miljard.
  De Duitse minister van Economische Zaken brengt deze maand een bezoek aan Griekenland om in algemene termen over duurzame energieopwekking te spreken en over het project Helios in het bizonder.

  Bovendien zou het Duitse project nog eens tussen de dertig – en zestigduizend banen creëren.

  Kortom, er gebeurt wel degelijk iets. Her artikel suggereert dat er niets gebeurt.

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.