Ads Top

Ook zonder slimme meter inzicht in energieverbruik

Wie niet wil wachten op de slimme meter kan vanaf nu terecht op Energiemanager Online, een initiatief van Energiemanager Online en Milieu Centraal. Deze site geeft, net als de slimme meter, inzicht in het eigen energieverbruik en dat bespaart 5 tot 15 procent. Het duurt nog een aantal jaren voordat alle huishoudens een slimme meter aangeboden krijgen waarmee ze hun energieverbruik dagelijks kunnen volgen. De meters verschijnen het eerst in nieuwbouw of bij grootschalige renovatie.
Op Energiemanager Online vullen mensen zelf hun meterstanden in, bijvoorbeeld wekelijks. Aan de hand van hun jaarafrekening kunnen ze hun doelverbruik kiezen. "De kracht van de site zit in de eenvoud: met simpele metertjes zie je direct hoe je verbruik ten opzichte van je doel is", zegt Cees van Beek van Energiemanager Online. "Wil je meer weten dan voorziet onze energiemanager in uitgebreide grafieken en tabellen". De energiemanager houdt rekening de buitentemperatuur. Dat maakt in alle delen van het land dat er een reële terugkoppeling is op het energieverbruik.
Gebruikers ontvangen regelmatig tips van Milieu Centraal om minder energie te gebruiken. Bijzonder is dat Energiemanager Online de tips aanpast aan het gebruik van energie. Vera Dalm, directeur van Milieu Centraal: "Iemand met een hoog gasverbruik zal tips krijgen om zijn gasverbruik te verminderen, gebruik je vooral veel elektriciteit dan hebben de tips dáár betrekking op".

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.