Ads Top

GTS moet 400 miljoen euro terugbetalen aan afnemers

De beheerder van het landelijke gastransportnet Gas Transport Services B.V. (GTS)  moet 400 miljoen euro te veel ontvangen inkomsten terugbetalen aan zijn netgebruikers via een korting op de toekomstige gastransporttarieven. Dit is het resultaat van de methodebesluiten voor de periodes 2006-2009 en 2010-2013 die de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) vandaag publiceert.
"De NMa neemt met deze methodebesluiten een robuust en toekomstbestendig besluit dat eindelijk rust en stabiliteit biedt aan de gassector", aldus Chris Fonteijn, bestuursvoorzitter van de NMa. "We willen een streep zetten onder het verleden. Om dit te bereiken heeft de NMa onafhankelijk onderzoek gedaan, uitvoerig overleg gevoerd met relevante partijen en hebben wij zorgvuldig alle belangen afgewogen. GTS heeft met ons reguleringskader voldoende ruimte om investeringen te doen in de infrastructuur om gasrotonde van Europa te worden, terwijl klanten niet te veel betalen. Denk daarbij aan grootverbruikers, handelaren en energiebedrijven en indirect ook aan consumenten," benadrukt Chris Fonteijn.
Het verschil tussen de hoogte van de tarieven op basis van de vernietigde besluiten en de nu vastgestelde nieuwe besluiten leidt tot het bedrag van 400 miljoen over de jaren 2006 tot en met 2011 dat verrekend moet worden in de toekomstige jaren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.