Ads Top

Wubbo Ockels opent energieneutrale Ecocredo woningen

Op vrijdag 16 september 2011 om 13.30 uur vindt de officiële opening plaats van het pilotproject Ecocredo van wooncorporatie Lefier ZuidoostDrenthe. Ecocredo is een uniek energieneutraal woningbouwconcept, bestaande uit twaalf woningen bestemd voor de sociale verhuur. Met het project wordt ecologisch bouwen en economisch wonen gecombineerd in het zogenaamde 'nieuwe wonen'. De officiële opening wordt verricht door Wubbo Ockels en wethouder Bruintjes van Borger- Odoorn. Ockels, innovator op het gebied van duurzaamheid, geeft vervolgens zijn visie op het 'nieuwe wonen'.
De Ecocredo woningen leven van de zon en wekken hun eigen energie op door gebruik te maken van diverse duurzame computergestuurde energietechnieken. Zonnepanelen zorgen voor stroom en collectoren voor warm water en warmte. Alle vrijgekomen warmte wordt opgevangen en opgeslagen. Indien nodig wordt er bijgesprongen door een warmtepompinstallatie die voor de verwarming en warm water zorgt. Huurders van Lefier besparen op hun energiekosten doordat de woningen hun eigen energie opwekken en door de goede isolatie en alle denkbare energiebesparende voorzieningen maximaal energiezuinig zijn. De woning is op het elektranet aangesloten en dagelijks vindt levering en teruglevering plaats met het energiebedrijf. Afhankelijk van het gebruik heeft de huurder voor het normale dagelijkse energieverbruik geen extra stroom meer nodig en daarmee naast de huur geen extra energielasten.
De komende vijf jaar gaat Lefier het energieverbruik van de woningen monitoren en de ervaringen van bewoners onderzoeken. Ecocredo is een uniek pilotproject dat draait om het nieuwe wonen. De resultaten zijn essentieel voor de ontwikkeling van wonen in de toekomst.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.