Ads Top

'Grootverbruikers van energie kunnen zonder leverancier'

Nog altijd kopen veel bedrijven schijnzekerheid in starre lange termijncontracten voor energie, waardoor zij niet alleen langdurig vast zitten, maar tegelijkertijd onnodige onzekerheidspremies betalen aan hun leverancier. Klanten die actief inspelen op kansen in de energiemarkt kunnen besparingen realiseren van meer dan 15% van hun energiekosten. Het equivalent van deze besparingen wordt nu nog opgestreken door de leverancier. Powerhouse lanceerde deze week voor de grootzakelijke markt haar energieportal die bedrijven in staat stelt om met nieuwe mogelijkheden en beter overzicht controle te krijgen over verbruikkosten en opbrengsten.
Energiekosten moeten meebewegen met productie. Bedrijven moeten energie inkopen wanneer er duidelijkheid is over de behoefte, niet omdat het jaar voorbij is. Ze moeten af van bandbreedteclausules met boetes, en zelf bijsturen op bedrijfsinzichten, aldus Powerhouse, marktleider in de zeer energie intensieve glastuinbouw.
Energie mobilisatie
Patrick Lammers, directeur van Powerhouse: "We zien nog steeds dat bedrijven inefficiënt met hun energie en daarmee hun energiekosten omgaan. Dat hoeft anno 2011 niet meer. We moeten af van de one size fits all gedachte, waarbij je vastzit aan energie die niet wordt gebruikt. Bedrijven moeten energie voor zich laten werken. Ik vergelijk het graag met de inzet van medewerkers. Met een flexibele schil van mensen kun je heel goed pieken en dalen in je productie opvangen. Bovendien past het in het huidig tijdsbeeld dat bedrijven die veel energie verbruiken ook verstandig met die energie omgaan."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.