Ads Top

Eerste 100% elektrische geldwagen

G4S en Mercedes-Benz introduceren op de Ecomobiel Beurs 2011 de eerste 100% elektrische geldwagen in Nederland. Het is de eerste in serie geproduceerde Mercedes-Benz Vito E die als geldwagen ingezet wordt. Door gebruik te maken van twee technologieën is een duurzame en veilige geldwagen ontstaan. Deze emissieloze geldwagen past geheel binnen de duurzaamheidambities van G4S. De Rotterdamse ondernemers krijgen bovendien de primeur want de eerste Groene Geldwagen zal gaan rijden in Rotterdam.
De wagen heeft een actieradius van ongeveer 80 kilometer. Bovendien stoot de wagen geen uitlaatgassen uit. Dit maakt de elektrische geldwagen uitermate geschikt om de binnenstad van Rotterdam te bedienen, waar winkels dicht bij elkaar liggen.
Met een laadvermogen van circa 900 kilogram is de Vito E-Cell de eerste in serie geproduceerde bestelwagen in zijn klasse die volledig elektrisch wordt aangedreven. De specifieke inzet en uitvoering van dit voertuig vormt een primeur waarvoor ook in het buitenland veel belangstelling is.
G4S Cash Solutions heeft tempo gemaakt met de ontwikkeling van de Groene Geldwagen. Slechts zes maanden geleden kondigde G4S aan de haalbaarheid van een 100% elektrische geldwagen in Nederland te onderzoeken, na de succesvolle pilot van een elektrische geldwagen in Londen. Dit was mogelijk door nauwe samenwerking met Mercedes Benz. G4S is een van de eerste particuliere ondernemers in Nederland die de in serie geproduceerde Vito E heeft afgenomen/
G4S presenteert de Groene Geldwagen op 27 september op de Ecomobiel Beurs 2011 in Ahoy Rotterdam.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.