Ads Top

TU Delft houdt congres energie en ruimte

De TU Delft organiseert op 22 september een congres over de rol van de regio bij het optimaal benutten van energie. Tijdens het congres worden over dit onderwerp de resultaten van een recent uitgevoerd onderzoek gepresenteerd.
Het SREX-programma, zoals het onderzoek heet, toont aan wat de mogelijkheden zijn van het gebruik van duurzame energie in de regio. Zo kan de restwarmte van de lokale industrie gebruikt worden voor de verwarming van nieuwbouwwoningen of zwembad.
Ook kan de zomerwarmte ondergronds worden opgeslagen om te hergebruiken in de regio in de winter. Organisch afval uit kassen kan worden vergist tot biogas, waarmee de kassen weer kunnen worden verwarmd.
Tijdens het congres zullen Jo Hermans (hoogleraar Natuurkunde, Universiteit Leiden), Dirk Sijmons (directeur H+N+S Landschapsarchitecten) en architect en stedenbouwkundige Serge Salat (technisch onderzoekscentrum CSTB in Frankrijk) de resultaten van de studie presenteren.
Het SREX-programma is ontwikkeld door onderzoekers van de TU Delft, de Rijksuniversiteit Groningen, de Wageningen Universiteit, de Hogeschool Zuyd in Heerlen en TNO-Deltares.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.