Ads Top

Startsein bouw nieuw hoofdkantoor TenneT in Arnhem

Vandaag wordt het officiële startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van TenneT: het Mariëndaal Centre of Excellence op businesspark Arnhems Buiten. Het innovatieve en eigentijdse pand is eigendom van ontwikkelingscombinatie BGB (samenwerking  tussen BAM Utiliteitsbouw, Giesbers Gebiedsontwikkeling en TCN) en wordt door TenneT gehuurd om de groei van de organisatie van de afgelopen jaren goed en efficiënt te kunnen opvangen.
De gemeente Arnhem heeft een belangrijke rol gespeeld in de zoektocht naar een nieuwe locatie voor TenneT, ook om de werkgelegenheid in de regio te waarborgen. Uiteindelijk is gekozen voor Arnhems Buiten, de locatie waar TenneT nu ook al gevestigd is. TenneT en ontwikkelcombinatie BGB tekenden daartoe in 2008, in het bijzijn van Burgemeester Krikke, een 15-jarige huurovereenkomst voor dit carrévormige pand.  Het startsein voor de bouw wordt gegeven door de wethouder van Cultuur, Werken en Recreatie van Arnhem, Michiel van Wessem, en de CEO van TenneT Mel Kroon.
Met de overname van de regionale netbedrijven in 2008 en het Duitse Transpower in 2009, alsook de toename van nationale en internationale infrastructurele projecten, is TenneT fors gegroeid. Van zo'n 550 medewerkers in 2007, naar ruim 1.800 medewerkers op dit moment, waarvan zo'n 800 in Arnhem. Om de groei van de organisatie op het hoofdkantoor in Arnhem goed en efficiënt op te vangen, gaat  TenneT in 2013 verhuizen van de huidige drie panden op Arnhems Buiten, naar 1 nieuw hoofdkantoor. Met het betrekken van het Mariëndaal Centre of Excellence krijgt TenneT een stimulerende en gezonde werkomgeving.
Het Mariëndaal Centre of Excellence telt circa 24.000 vierkante meter vloeroppervlak. Er zijn vier kantoorverdiepingen, met mogelijkheden voor verschillende kantoorconcepten. Het Mariëndaal Centre of Excellence is compact en carrévormig. De overwegend glazen begane grond volgt het natuurlijke reliëf van het landschap. In het Mariëndaal Centre of Excellence zitten allerlei duurzame maatregelen verwerkt. Zo wordt er onder andere energiezuinige verlichting, een Warmte Koude Opslag toegepast en wordt het sloopafval van de voormalige opstallen hergebruikt.
TenneT is de eerste grensoverschrijdende netbeheerder van Europa. Met ongeveer 20.000 kilometer aan hoogspanningsverbindingen, 35 miljoen eindgebruikers in Nederland en Duitsland, en 1800 werknemers behoren we tot de 5 grootste elektriciteitstransporteurs in Europa. TenneT richt zich  op de ontwikkeling van een Noordwest-Europese elektriciteitsmarkt en de integratie van duurzame energie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.