Ads Top

Symposium over energie efficiënt drogen van Biomassa

De vervanging van fossiele brandstoffen en kunstmeststoffen door milieuvriendelijke biologische alternatieven wordt momenteel wereldwijd gestimuleerd als gevolg van tekorten, politieke doelstellingen en CO2 reductie. Een belangrijke factor bij de inzet van biologische brand- en meststoffen is de droging van biomassastromen. BioValor Europe BV introduceert de Pulverizing Air Drying technologie op de Europese markt, een nieuwe innovatieve niet-thermische droog technologie. De PAD laat een bewezen energiebesparing zien van 75-85% vergeleken met de conventionele thermische droogtechnieken. Voor demonstraties, testen en ontwikkeling heeft BioValor Europe BV een industriële testinstallatie geplaatst op haar hoofdkwartier op Industrie Park Kleefse Waard in Arnhem.
Ter gelegenheid van de opening van de testinstallatie organiseert BioValor Europe BV in nauwe samenwerking met de Provincie Gelderland op 20 juni 2011 een symposium. Het symposium, onder voorzitterschap van prof.dr. J.F.D.B. Wempe van de Rotterdam School of Management, omvat een programma dat geënt is op energie efficiënt drogen als voorwaarde voor grootschalige inzet van biomassa.
Tijdens het symposium lichten sprekers de biomassamarkt, de mogelijkheden van industriële inzet van biomassa en de noodzaak tot voordroging van biomassa toe. Belangrijk onderdeel van het programma is de officiële opening van de testinstallatie van BioValor. Voor de symposiumdeelnemers is er de gelegenheid de Pulverizing Air Dryer te bezoeken.
De deelname aan het symposium is kosteloos. Deelnemers kunnen zich tot 15 juni 2011 aanmelden via de website van BioValor Europe BV (www.biovalor-europe.com/symposium.html) of via email (info@biovalor-europe.com).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.