Ads Top

G4S introduceert eerste elektrische waardetransportwagen

G4S Cash Solutions, marktleider op het gebied van waardetransport en beveiliging, introduceert in Londen de eerste elektrische waardetransportwagen ter wereld. De pilot met dit duurzame transportmiddel is onderdeel van het wereldwijde duurzaamheidplan, waarbij reductie van CO2-uitstoot centraal staat. De Nederlandse tak van G4S is zeer enthousiast over het initiatief en onderzoekt de mogelijkheden om deze elektrische voertuigen ook naar Nederland te halen.
G4S heeft één van de grootste wagenparken van de wereld en is daarom altijd op zoek naar oplossingen om het milieu zo min mogelijk te belasten. Zo is het elektrische voertuig volledig aangedreven door Lithium-lon batterijen waardoor de auto geen CO2 uitstoot. Het zonnepaneel zorgt voor een continue energiebron zodat de accu oplaadt tijdens het rijden. De wagen is daarnaast voorzien van de nieuwste accutechnieken en elektronisch softwarebeheer.
Op lange termijn zijn de elektrische waardetransportwagens niet alleen milieu- maar ook kostenbesparend. Het gebruik van elektriciteit maakt dat de auto's zeven maal goedkoper zijn dan het reguliere vervoer. Daarnaast is het baanbrekende voertuig gebouwd volgens de strenge specificaties van G4S. Hierbij staan veiligheid en beveiliging voorop.
G4S Cash Solutions Nederland zou deze innovatieve transportwagen het liefst dit jaar nog naar Nederland halen. Hier rijden 154 transportwagen van G4S rond, die gemiddeld 41.477 km per jaar afleggen. Volgens directeur Gert Askes heeft de elektrische auto een bereik van ruim 150 kilometer. "En dat is aanzienlijk verder dan de langste route die onze auto's gemiddeld afleggen. Dat maakt dit voertuig dus uitermate geschikt voor de Nederlandse markt," aldus Askes. "Als het aan ons ligt, zal deze transportwagen dan ook snel tot de standaard binnen onze branche behoren. De combinatie van veiligheid, kosten- en CO2-reductie spelen hierin een doorslaggevende rol."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.