Ads Top

Asfalt als energiebron bekroond

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Scharwoude ontving Algemeen directeur Piet-Jan Ooms van Ooms Avenhorn Groep afgelopen week officieel het CO2-bewust certificaat uit handen van energie-expert Prof. Dr. Ir. Jan Blom van TU Eindhoven. Met het behalen van het CO2-bewust certificaat niveau 3 heeft Ooms een duidelijke stap gezet in haar doelstelling het energieverbruik te verminderen en de CO2 emissie met 10% te reduceren.
Ooms timmert al jaren aan de weg met haar duurzame oplossingen voor de infra-sector. Denk o.a. aan zonne-energie uit het wegdek via PV-cellen (SolaRoad), thermische energie uit asfalt (Road Energy Systems) en duurzaam asfalt (Sealoflex) dat 2x langer meegaat dan normaal asfalt, met als gevolg minder onderhoud voor wegbeheerders, minder overlast voor weggebruikers en 50% minder CO2 uitstoot. In de woningbouw-sector staat de organisatie bekend om haar duurzame & energiezuinige
'DE Ooms woning' en drijvende woningbouw (waterwonen).
De CO2-Prestatieladder stimuleert bedrijven tot klimaatvriendelijk werken en produceren. Hoe meer een bedrijf zich inspant om CO2-uitstoot te reduceren, hoe hoger het scoort op de ladder en hoe meer kans het bedrijf maakt op gunning van projecten. Sinds de start in 2009 hebben meer dan 100 bedrijven in Nederland zich aan CO2-Prestatieladder verbonden. Vanaf half maart 2011 is het beheer van de CO2-Prestatieladder in handen van Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO) waardoor de ladder ook voor andere bedrijven en sectoren kan worden gebruikt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.