Ads Top

3.000 mensen op wachtlijst voor groene energie

Antwerpen organiseerde in oktober een veiling voor de gemeenschappelijke aankoop van groene stroom. In juli kunnen gemeenten en steden opnieuw op de kar springen. Net als vorig jaar zal de samenaankoop beginnen in de zomervakantie. In totaal schreven zich toen 28.000 mensen in. Liefst 43 procent daarvan (12.157 gezinnen) ging effectief in op het aanbod van de winnende leveranciers Essent en Lampiris. In totaal werd zo'n 2,4miljoen euro bespaard op de energiefacturen met een gemiddelde besparing van 225euro op jaarbasis. Gedeputeerde Inga Verhaert (SP.A): ‘Op onze website Samen gaan we groener vulden al drieduizend geïnteresseerden een formulier in om op een wachtlijst te staan voor groene energie.'

1 opmerking:

  1. Proficiat met dit initiatief.

    Dit doet nadenken, zeker nadat anderen het voortouw hebben genomen en er (hopelijk) geen problemen mee hebben ondervonden.

    Wie in 2011 overstapt naar een andere elektriciteitsleverancier maakt ook kans op een verdubbeling van zijn gratis elektriciteit (zie http://www.stroomtarieven.be/archief/ar110221.htm).

    Ook dat zet aan tot nadenken. De meesten verifiëren hun recht op gratis kWh niet, al loopt het ook daar regelmatig fout.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.