Ads Top

Nederlandse Energie Maatschappij blijkt duurste energieleverancier

De Nederlandse Energie Maatschappij (NEM) claimt al jaren de goedkoopste energieleverancier te zijn. Dit werd zelfs onderbouwd door een onderzoek van Maurice de Hond. Naar aanleiding van dit onderzoek heeft de Vastelastenbond op 19 december 2010 het onderzoek nog eens overgedaan. Was de NEM, volgens Maurice de Hond, in mei 2010 nog de goedkoopste, een half jaar later blijkt echter dat de NEM de duurste energieleverancier is.
In het onderzoek van de Vastelastenbond is uitgegaan van huidige tarieven (anno december 2010) van energieleveranciers. Hierin is gekeken naar een laag, gemiddeld en hoog verbruik, met vaste tarieven voor een periode van 3 jaar. De tarieven van alle leveranciers met een marktaandeel van meer dan 2% zijn met elkaar vergeleken. De Vastelastenbond zegt geschokt te zijn door de uitkomsten van het onderzoek.
In alle gevallen kwam de NEM als duurste uit het onderzoek. Opvallend is dat de NEM verhoudingsgewijs bij een laag verbruik duurder is dan bij een hoog verbruik. Het verschil ten opzichte van de goedkoopste energieleverancier is bij een hoog verbruik 5%, bij een gemiddeld verbruik 7% en bij een laag verbruik maar liefst 15%.
Niet alleen prijsvechters als Energie Direct en Greenchoice zijn goedkoper, maar ook Nuon en Essent, die bekend staan als traditionele - en duurdere - energieleveranciers, zijn goedkoper. Delta kwam als voordeligst uit het onderzoek voor alle verbruikersprofielen. Essent is 141 euro goedkoper, Nuon 165,57 euro en Eneco is zelfs 188,79 euro goedkoper dan de NEM.

1 opmerking:

Mogelijk gemaakt door Blogger.