Ads Top

Air Products bouwt een 2 MW zonnepark bij hoofdkantoor in USA

Air Products, de grootste producent van waterstof ter wereld voor duurzame mobiliteit, bouwt een groot zonnepark met een oppervlakte van zes hectare bij zijn hoofdkantoor in Allentown (USA). Air Products sloot onlangs een contract met Blue Sky Solar, het bedrijf dat de 2MW zonne-energiecentrale als turnkey-project zal bouwen. Blue Sky Solar voert het project uit samen met Newkirk Electric Associates, dat de mechanische constructies en de elektrische installaties voor zijn rekening neemt. Met het zonnepark kan de helft van alle kantoorgebouwen op het complex van Air Products van stroom voorzien worden. Air Products begint binnenkort met de bouw van het zonnepark en verwacht dat de installatie in het voorjaar van 2011 operationeel is.
Blue Sky Solar zal voor het project dunne film photovoltaïsche (PV) cellen van ENN Solar en Astronergy gebruiken. Beide bedrijven zijn klant van Air Products en gebruiken de SunSource™ oplossing van Air Products voor de productie van zonnecellen. SunSource™ is een compleet pakket van gassen, materialen, apparatuur en services waarmee de dunne film cellen geproduceerd worden.
Het zonnepark levert 2 MW energie. Dat is aanzienlijk meer dan de 1,5 MW, die aanvankelijk aangekondigd werd. Die toename van het vermogen is met name te danken aan de optimalisering van de oppervlakte van het zonnepark en de engineering van de transformator. De 2 MW elektriciteit uit het zonnepark is voldoende om in de energiebehoefte van de helft van de kantoorgebouwen van Air Products te voorzien. Daardoor hoeft Air Products minder energie in te kopen en tegelijkertijd vermindert de uitstoot van CO2 door Air Products met zo’n 2.000 ton per jaar. Dankzij de door Air Products geproduceerde energie komt er op het reguliere net een hoeveelheid stroom beschikbaar, waarmee zo’n 350 huishoudens van stroom kunnen worden voorzien.
De productie van dunne film photovoltaïsche cellen, die zonlicht direct omzetten in elektriciteit gebeurt op een manier, die vergelijkbaar is met de productie van dunne film transistor-liquid crystal displays (TFT-LCD’s). Het silicium voor de zonnecellen wordt namelijk ook met behulp van gassen in een dunne laag op folie ‘gedampt’. Als een van de toonaangevende leveranciers van gassen en systemen voor de TFT-LCD industrie, is Air Products ook uitstekend toegerust om de fabrikanten van dunne film zonnecellen van gassen en bijbehorende apparatuur te voorzien.
“Onze SunSource oplossing helpt fabrikanten van photovoltaïsche cellen bij de verbetering van hun productieprocessen en bij de vermindering van de gemiddelde kosten per Watt. Daardoor kunnen ze uiteindelijk een product op de markt brengen, dat kan concurreren met de traditionele zonnecellen waarin siliciumkristallen gebruikt worden” zegt David Tavianini, worldwide PV marketing manager bij Air Products.
Hoewel Air Products zijn SunSource Solutions voor de productie van verschillende soorten PV-cellen levert, is voor dit zonnepark expliciet gekozen voor dunne film cellen, omdat ze voor dit specifieke project tot de laagste kostprijs voor de opwekking van elektriciteit leidden. De goede prestaties van deze technologie bij diffuus licht, dat in het noordoosten van Amerika het meest voorkomt, en de relatief goedkope installatie bij grote oppervlaktes waren de belangrijkste redenen om de dunne film cellen te kiezen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.