Ads Top

Paul van Gelder volgt Marcel Kramer op als CEO van Gasunie

Met ingang van 1 september 2010 is Paul van Gelder benoemd tot Chief Executive Officer bij N.V. Nederlandse Gasunie. Hij volgt Marcel Kramer op die eind augustus vertrekt in verband met het bereiken van de zestigjarige leeftijd. Paul van Gelder is nu werkzaam bij TAQA Europa B.V. en TAQA Energy B.V., beide dochtermaatschappijen van Abu Dhabi National Energy Company PJSC (TAQA).
Onder Kramers leiding ontwikkelde Gasunie zich tot een van de grootste gastransportbedrijven in Europa, met grensoverschrijdende dienstverlening aan een groeiend aantal (inter)nationale klanten. Momenteel is een aantal grote projecten in uitvoering, waaronder de uitbreiding van het Nederlandse gastransportnet, Gate LNG terminal en het gasopslagproject bij Zuidwending. Vanuit die positie levert Gasunie een belangrijke bijdrage aan de voorzieningszekerheid en aan de uitbouw van de rol van Nederland in het Europese gastransport.
Paul van Gelder is momenteel verantwoordelijk voor de Europese activiteiten van TAQA. In Nederland houdt TAQA zich bezig met de exploratie, productie en het transport van olie en gas. Daarnaast beheert TAQA Energy de Piek Gas Installatie in Alkmaar en werkt de onderneming samen met partners aan de realisatie van een nieuwe gasopslagfaciliteit bij Alkmaar (Bergermeer Gasopslag). Van Gelder is tevens voorzitter van NOGEPA (Nederlandse Olie- en Gasexploratie en Productie Associatie). Voor de overname van dit bedrijf door TAQA in 2006, werkte Van Gelder als manager voor BP Nederland Energie. Eerder was hij onder meer werkzaam als Directeur Logistiek bij Driessen Aerospace Systems in Nederland en Tsjechië. Daarvoor vervulde hij diverse functies in binnen- en buitenland bij de Nederlandse Luchtmacht en de Nederlandse Marine, waaronder die van Commanding Officer. Paul van Gelder (1969) is afgestudeerd aan het Koninklijk Instituut voor de Marine en de Technische Universiteit Eindhoven. Hij heeft de Nederlandse nationaliteit, is getrouwd en heeft drie kinderen. De benoeming van Van Gelder heeft plaatsgevonden op voordracht van de Raad van Commissarissen van Gasunie en is goedgekeurd door de minister van Financiën.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.