Ads Top

Herman Wijffels voorzitter P-NUTS Awards

Vierentwintig initiatiefnemers van lokale, duurzame energiebedrijven hebben zich aangemeld voor de P-NUTS Awards. De onderscheidingen zijn in het leven geroepen om de koplopers op het gebied van lokaal opgewekte duurzame energie in het voetlicht te zetten.  Kenmerkend is dat het om een initatief van bevlogen mensen gaat dat uitgroeit tot lokaal energie opwekken uit duurzame bronnen en waarbij de energie geleverd wordt aan de omgeving. Juryvoorzitters Herman en Herman Wijffels reiken de P-NUTS Awards uit op woensdag 14 april tijdens een congres over het opzetten van lokale, duurzame energiebedrijven in Driebergen.
Lokaal geproduceerde energie komt steeds meer in beeld. De voorhoede op het gebied van schone, zelfgeproduceerde energie, krijgen op 14 april erkenning voor de paden die zij hebben gebaand en de technieken en organisatievormen die zij hebben getest en verbeterd. De jury bestaande uit o.a. Peter Oei van het InnovatieNetwerk en Theo Walthie, directeur EnergieTransitie, zal de genomineerden 2 april bekend maken. Juryvoorzitters Herman en Herma Wijffels reiken de P-NUTS Awards uit tijdens het IIR-congres 'Succesvol Opzetten van uw Lokale Duurzame Energiebedrijf', op 14 april 2010.
Nederland telt inmiddels ruim 80 (gemeentelijke) bedrijven, verenigingen en stichtingen die zelf energie produceren en hun energie delen met hun buren. Initiatiefneemster van de award Pauline Westendorp is trots "We zijn geneigd naar het buitenland te kijken, richten ons op wat daar gebeurt, maar onder onze neuzen bloeien prachtige initiatieven waarvan sommigen al heel succesvol."
De inzendingtermijn is gesloten en er zijn 24 inzendingen. Er zijn al heel veel mooie, inspirerende én werkende lokale energiebedrijven. Een aantal voorbeelden: oud-mijnwerkers kunnen wonen in appartementen die verwarmd en gekoeld worden met hun eigen mijnwater. Op vakantie in een vakantiepark met smart grid. Veerboten varen op lokale olie. Koken op biogas uit lokaal afval. Eén voor één prachtige ontwerpen of al gerealiseerde projecten. Inspiratie voor jaren! Heel Nederland kan nu beginnen!
De jury bepaalt voor 2 april 2010 wie genomineerd worden. En 14 april worden de Awards bekend gemaakt tijdens het congres van IIR over lokale duurzame energiebedrijven! Voor meer inspiratie en informatie: www.p-nuts.nu.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.