Ads Top

'Angst voor overstap energieleverancier onnodig'

De vrees onder consumenten voor problemen bij het overstappen naar een andere energieleverancier is over het algemeen niet terecht. Dit blijkt uit grootschalig onderzoek naar de tevredenheid over de dienstverlening van 14 energieleveranciers dat is uitgevoerd door Vereniging Eigen Huis in samenwerking met de onafhankelijke vergelijkingssite Gaslicht.com.
Uit onderzoek naar de tevredenheid over energiebedrijven onder ruim 10.000 leden van Vereniging Eigen Huis blijkt dat de ervaringen met zowel het overstappen als de kwaliteit van de dienstverlening over het algemeen goed zijn. Het grootste deel van de energieleveranciers krijgt een ruime voldoende van zijn klanten. De meeste consumenten geven hun energieleverancier rapportcijfers tussen de 6 en 7,5 en zijn daarmee redelijk tevreden. Het meest te spreken zijn consumenten over de jaarlijkse afrekening, de online dienstverlening en de klantvriendelijkheid. De laagste rapportcijfers gaan naar de klachtenafhandeling van energiebedrijven. De Nederlandse Energie Maatschappij (NLEnergie) scoort met een 4,3 op dit onderdeel zelfs bijzonder slecht.
Greenchoice en United Consumers krijgen op bijna alle onderzochte aspecten de hoogste rapportcijfers van hun klanten, terwijl NLEnergie en OXXIO op bijna alle onderdelen het slechtst scoren. Vereniging Eigen Huis heeft de resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek aan de onderzochte energiemaatschappijen gestuurd en waar nodig aangedrongen op verbetering van de dienstverlening. Acht van de veertien onderzochte energiebedrijven hebben in een reactie laten weten de kritiek- en verbeterpunten serieus te nemen. NLEnergie schrijft dat hun agressieve telefonische verkoop, de grootste bron van klachten, inmiddels is afgeschaft en dat zij werken aan een klachtenafhandeling binnen enkele werkdagen. Of dat leidt tot hogere rapportcijfers zal volgend jaar blijken uit het volgende klanttevredenheidsonderzoek.
Veel consumenten laten kansen op besparingen op de energierekening liggen omdat zij het lastig vinden om energieleveranciers met elkaar te vergelijken of omdat zij problemen verwachten bij de overstap naar een andere leverancier. Daarnaast bestaan er veel twijfels over de kwaliteit van de dienstverlening van een andere energieleverancier. Vereniging Eigen Huis vindt het belangrijk dat consumenten zich goed kunnen informeren over zowel de kwaliteit van energieleveranciers als de hoogte van het tarief dat deze leveranciers vragen. Daarom zal op korte termijn in de Energieprijzenvergelijker op de website ook het kwaliteitsoordeel van klanten van deze leveranciers worden opgenomen.
Dit doet de vereniging in samenwerking met haar partner voor deze vergelijker, de onafhankelijke vergelijkingssite Gaslicht.com
Het onderzoek van Vereniging Eigen Huis naar de dienstverlening van 14 energieleveranciers is samen met de onafhankelijke vergelijksite Gaslicht.com uitgevoerd onder bijna 10.750 leden van Vereniging Eigen Huis. Het onderzoek werd eind 2009 voor de eerste keer gehouden en wordt jaarlijks herhaald.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.