Ads Top

Energiezuinige campagne KiesGroenLicht in de Achterhoek gaat door


De subsidieregeling "Achterhoek Bespaart 2009" van afgelopen juni krijgt een vervolg in de Achterhoek. KiesGroenLicht organiseert op diverse plaatsen in de regio informatie avonden over energiezuinig en duurzaam wonen om particulieren te helpen actie te ondernemen.
Afgelopen juni kreeg iedereen die energiebesparende maatregelen uitvoerde via KiesGroenLicht, een extra subsidie van 500 euro bovenop de subsidie die vanuit de gemeente gegeven werd. 115 Aanvragen voor een minimale energiebesparing in de woning van 20 procent via het totaal concept van KiesGroenLicht volgde, waarmee deze campagne terecht een succes genoemd kan worden.
Uit de ervaring van KiesGroenLicht blijkt dat het voor particulieren lastig is om tot een goede afweging te komen welke energiebesparende maatregelen het beste passen bij hun woning, hoe deze uit te voeren of welke subsidies aangevraagd moeten worden. KiesGroenLicht helpt deze particulieren graag op weg met een vervolgactie van informatie avonden. Tijdens de informatie avonden kunnen woningbezitters rechtstreeks vragen stellen aan een panel van KiesGroenLicht experts. Gedurende de presentaties komen onder andere onderwerpen als de diverse technische maatregelen, isolatie, zonnepanelen, subsidies, kosten, het besparingspotentieel en de werkwijze van KiesGroenLicht aan de orde.
De avonden zijn bedoeld voor alle woningeigenaren die meer praktische informatie willen ontvangen hoe zij hun eigen woning duurzamer en energiezuiniger kunnen maken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.