Ads Top

Sony Europa gebruikt 100 procent duurzame energie


Sony Europa is erin geslaagd 32 vestigingen in Europa, die vallen onder Sony's Global Environment Management System (GEMS), van elektriciteit te voorzien afkomstig van 100 procent duurzame bronnen. Deze mijlpaal is deel van Sony's wereldwijde maatregelen voor energiebesparing, die alleen al in Europa inmiddels hebben geresulteerd in een vermindering van 55,216 ton CO2 uitstoot in 2008 (100.000 ton wereldwijd).
Sony heeft deze reducties bereikt door het toepassen van "eco-thinking" bij al zijn zakelijke bezigheden. Deze programma's leveren vergaande energiebesparingen op zoals bij Pencoed in het Verenigd Koninkrijk, waar een besparing van 43 procent werd bereikt van 2007 tot 2008. Het grootste deel hiervan was te danken aan innovatieve technieken die de apparatuur en het verlichtingssysteem verbeterden.
"We streven er voortdurend naar de hoeveelheid gebruikte energie te verminderen. Deze mijlpaal is een belangrijk resultaat daarvan", zegt Serge Foucher, Executive Vice President van Sony Europa. " De afgelopen acht jaar is die uitstoot in onze Europese activiteiten reeds met 90 procent gedaald. Maar dit is nog lang niet genoeg. We blijven ons richten op het energie-efficiënter maken van onze producten en activiteiten om de uitstoot van CO2 verder te verminderen."
Sony blijft onderzoeken hoe het energieverbruik van zijn producten en de distributie beter kan. Zo gebruikt Sony's nieuwste BRAVIA Eco Tv 'WE5' 50 procent minder energie dan voorgaande modellen en heeft Sony de distributie efficiënter gemaakt door het reduceren van het gebruikte verpakkingsmateriaal en de grootte per eenheid. Ook stapt Sony over op minder CO2-intensieve vervoersmethoden zoals over het spoor of per zeeschip.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.