Ads Top

Ericsson: telecom draagt bij aan koolstofarme maatschappij


Ericsson gelooft dat massale inzet van breedbandnetwerken de verschuiving van fysieke naar virtuele infrastructuren en diensten stimuleert, waardoor een koolstofarme maatschappij ontstaat.

Dit is een conclusie uit het jaarlijkse Corporate Responsibility & Sustainability Report (CRSR) dat het bedrijf deze week presenteert. Het rapport laat zien dat Ericsson in 2008 de gestelde doelen voor het terugdringen van energieverbruik overtrof en het zich bleef inzetten voor het verbeteren van levens door het gebruik van telecommunicatie. Carl-Henric Svanberg President en CEO van Ericsson liet verder weten te pleiten voor het agenderen van ICT en telecom bij de wereldwijde klimaatonderhandelingen die later dit jaar plaatsvinden.

Het rapport laat Ericsson's focus zien op het ontwikkelen en leveren van oplossingen, producten en diensten die minder energie verbruiken waardoor de CO2-uitstoot afneemt. Ericsson overtrof wederom zijn jaarlijkse doestellingen voor de energiezuinigheid van zowel GSM als WCDMA radio basisstations.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.