Ads Top

Miljoenen voor klimaat in elke provincie: 48 voorbeelden van concrete plannen

De 12 D66-provincielijsttrekkers presenteerden vandaag hun klimaatplan. D66 ziet dat we nog nooit zoveel mogelijkheden hebben gehad om iets aan de dreigende klimaatcrisis te doen. Hiermee wil D66 in de provincies er aan bijdragen om de klimaatdoelen van Parijs te halen. Daarom komen de provincies nu in actie.

In elke provincie wil D66 investeren in het klimaat met concrete plannen. De komende jaren willen deze lijsttrekkers samen in totaal 5,3 miljard euro investeren in onder andere schone energie, laadpalen, onderwijs en isolatie van huizen. Daarmee zetten de provincies Nederland in de groene stand.

Michiel Scheffer is de D66-lijsttrekker in de provincie Gelderland: “De provincie gaat over bouwen, wegen en energie. Onderwerpen die alles met klimaat te maken hebben. Daarom zijn klimaatplannen ook in de provincie ontzettend nodig. We zetten met alle twaalf lijsttrekkers in de provincies er op in om miljoenen te investeren in klimaat. Bijvoorbeeld voor het opleiden van vakmensen die een zonneboiler kunnen installeren, huizen isoleren of een warmtenet kunnen aanleggen. In zonneweides, fietssnelwegen en buurtbatterijen. Mensen mogen van D66 weten dat wij in elke provincie het klimaat op één zetten.” Elke provincie heeft vele plannen. In het klimaatplan heeft elke provincie drie concrete voorbeelden daarvan gegeven."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.