Ads Top

Alle groene stroom van nieuwe Belgische windparken op zee naar Eneco

Eneco neemt alle groene stroom af van de nieuwe Belgische offshore windparken Seastar en Mermaid (samen ‘SeaMade’) die in 2019 voor de kust van Zeebrugge gebouwd worden. De 58 windmolens van SeaMade, met een rotordiameter van 167 meter de grootste turbines ter wereld, leveren vanaf 2020 naar verwachting jaarlijks groene stroom voor een half miljoen huishoudens.

Eneco is samen met Engie Electrabel en het consortium Otary ook aandeelhouder van het duurzame project, waarvan deze week bekend werd dat de financiering van 1,3 miljard euro definitief rond is. Eneco neemt de stroom af via een langjarige power purchase agreement met de andere aandeelhouders.

De afname van de groene stroom past in de groeistrategie van het duurzame energiebedrijf. Kees-Jan Rameau, Chief Strategic Growth Officer van Eneco: “We willen groeien op het gebied van klanten, duurzame energie en slimme energiediensten. Dat hangt onderling sterk met elkaar samen. Zo hebben we in België vorig jaar dankzij de overname van ENI een groot aantal nieuwe klanten mogen verwelkomen. Ik ben er trots op dat we hen dankzij deze langjarige overeenkomst straks kunnen voorzien van 100 procent lokaal opgewekte groene stroom.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.