Ads Top

RET gunt levering 143 energiezuinige bussen aan VDL Bus & Coach BV

De RET heeft met VDL Bus & Coach BV het contract getekend voor de levering van 143 energiezuinige bussen. Het gaat om 103 volhybride bussen die elektrisch rijden combineren met een dieselmotor. Daarnaast heeft de RET de laatste 40 dieselbussen aangeschaft. Met deze investering zet het openbaarvervoerbedrijf van de regio Rotterdam opnieuw een belangrijke stap in de verduurzaming van zijn busvloot. Eerder dit jaar bestelde de RET al 55 zero emissie bussen. De planning is dat het grootste deel van de nieuwe bussen gaat rijden vanaf eind 2019, het jaar waarin de nieuwe concessie start.

De provincies, het Rijk en de vervoersregio’s legden eerder al vast dat er vanaf 2025 geen dieselbussen meer worden aangeschaft en dat in 2030 alle dieselbussen voor het openbaar vervoer uit het straatbeeld verdwijnen. De 23 gemeenten in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) willen een bereikbare, leefbare en duurzame regio voor haar inwoners. Als opdrachtgever voor het OV in de regio wil de MRDH daarom zo snel mogelijk duurzaam busvervoer. Hiervoor maakt de MRDH afspraken met de vervoerders, waaronder de RET.

100% zero emissie bussen zijn het duurzaamst. De transitie naar een 100% elektrische vloot doet de RET in fases, omdat de technologie op dit vlak zich razendsnel ontwikkelt. Het vervoersbedrijf neemt eind 2019 55 e-bussen in gebruik, en vervolgens 50 in 2021, 50 in 2024 en de laatste 110 in 2029.

1 opmerking:

  1. Ja, zo kan ik het ook. Eerst het wagenpark verwaarlozen en als de concessieverlenging in gevaar komt, halsoverkop nieuwe bussen bestellen. En vervolgens de PR-machine aanslingeren om het te framen als iets geweldigs.
    Neem een ander in de maling!

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.