Ads Top

Jedlix en Greenchoice werken samen om mobiliteit verder te verduurzamen

Jedlix start een pilotproject waarin Greenchoice klanten hun elektrische auto via een app kunnen opladen met een intelligent laadplan. Zo besparen ze op energiekosten en dragen ze bij aan een duurzaam en stabiel energienet.

De komende maanden krijgen honderd klanten van Greenchoice de mogelijkheid hun elektrische auto ‘Slim’ op te laden met behulp van een app die is ontwikkeld door Jedlix. De app berekent voor iedere gebruiker een optimaal laadplan, waarbij het rekening houdt met de wensen van de klant, de beschikbare capaciteit op het elektriciteitsnetwerk én de energieprijs. De app stuurt vervolgens de batterij van de auto slim aan.

Bij het ‘Slim’ opladen van de elektrische auto wordt optimaal gebruikgemaakt van de verwachte pieken en dalen in de vraag naar elektriciteit. Als er een tekort aan stroom op het elektriciteitsnet dreigt, stopt het laden. Bij een overschot, als het bijvoorbeeld hard waait en de windturbines flink draaien, start het laden weer automatisch. Daarmee wordt de auto opgeladen wanneer de prijs het gunstigst is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.