Ads Top

Tennet en innogy onderzoeken toekomstige aansluiting op internationale Wind Power Hub

innogy en netbeheerder TenneT hebben een intentieovereenkomst ondertekend om gezamenlijk onderzoek te doen naar de mogelijkheden en uitdagingen om offshore windparken via grensoverschrijdende interconnectoren over de Noordzee aan te sluiten op een Europese Wind Power Hub. De partijen onderzoeken in een eerste fase de ontwerpmogelijkheden, financiële modellen en wettelijke vereisten voor een dergelijke gecombineerde en internationale infrastructuur.

Dit onderzoek bouwt voort op de kennis van eerdere studies en de laatste successen op het gebied van kostenreductie bij offshore-windenergie. Daarbij wordt door TenneT en innogy gekeken naar de mogelijkheden voor grootschalige opwekking van offshore-windenergie in de Noordzee verder uit de kust. Het Verenigd Koninkrijk heeft al projecten in ontwikkeling, waaronder innogy's 1,2 GW Sofia project. innogy en TenneT bundelen hun uitgebreide ervaring en kennis om de praktische voordelen van verschillende methoden voor de aanleg van de benodigde infrastructuur vast te stellen. Beide partijen hebben een bewezen track record in offshore windprojecten op de Noordzee. 

innogy is een van 's werelds grootste exploitanten van offshore windmolenparken. Het bedrijf is betrokken geweest bij de inzet van meer dan 2,5GW van offshore windcapaciteit in Europa en beschikt wereldwijd over een belangrijke toekomstige offshore ontwikkelingspijplijn. Hieronder vallen het 860 MW Triton Knoll-project in het Verenigd Koninkrijk waar innogy in 2017 via een veiling van de Britse regering subsidie voor ontving en het 325 MW Kaskasi-project in Duitsland waarvoor de subsidie in april 2018 door de Duitse regering aan innogy is toegekend.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.