Ads Top

Provincie verleent vergunning voor windpark Spuisluis

De provincie Noord-Holland heeft de vergunning verleend voor windpark Spuisluis in IJmuiden. Initiatiefnemers Eneco en Windpark IJmond bv kunnen nu verdere voorbereidingen treffen voor de bouw van het park. De provincie Noord-Holland is een van de eerste provincies die de taakstelling voor wind op land realiseert.

Noord-Holland heeft grote ambities voor verduurzaming en gelooft in een mix van toepassingen. Die mix bestaat uit wind maar nadrukkelijk ook uit zonne-energie, biomassa, circulaire economie en duurzame mobiliteit. Ook de verduurzaming van de gebouwde omgeving en energiebesparing in de industrie heeft de volledige aandacht.

Windpark Spuisluis bestaat uit zes windturbines. De windmolens komen op de landtong bij de Spuisluis en op de landtong ‘Velserkom’, parallel aan het Noordzeekanaal en gedeeltelijk aan de Noordersluisweg in de gemeente Velsen. De windturbines worden tussen de 117 en 120 meter hoog en de rotor krijgt een diameter tussen 114 en 117 meter. De 6 turbines gaan ongeveer 75.000 MWh aan elektriciteit opleveren. Het windpark levert daarmee voldoende energie op om 90% van de wonin­gen in de gemeente Velsen van elektriciteit te voorzien.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.