Ads Top

Lim­burg­se in­du­strie te­kent ener­gie ak­koord

Energieslurpende bedrijven in Limburg slaan de handen ineen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Dat doen ze om te voldoen aan het klimaatakkoord van Parijs. Daartoe is vandaag het Limburgs Energie Akkoord ondertekend. Twaalf bedrijven hebben hun handtekening gezet, evenals werkgeversvereniging LWV, de Provincie Limburg en de gemeente Maastricht namens enkele tientallen industriebedrijven in de Limburgse hoofdstad.

Gedeputeerde Daan Prevoo (energie) is blij met het akkoord omdat het partijen bij elkaar brengt om samen op te trekken.  ,,Individuele bedrijven kijken nu over hun eigen fabriekshekken heen en wisselen kennis uit. Zonder deze structuur is het voor afzonderlijke bedrijven toch moeilijk om hier aan toe te komen,” zegt Prevoo.

De industrie is verantwoordelijk voor bijna de helft van alle energieverbruik in Limburg. Een derde alleen al komt op het conto van de 60 bedrijven op het industriecluster Chemelot in Sittard-Geleen. Ook landelijk is Chemelot een van de grootverbruikers. Het Limburgs Energie Akkoord is vandaag dan ook getekend op Chemelot, dat sowieso de ambitie heeft de beste en groenste chemie- en materialenbedrijventerrein van West-Europa te worden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.