Ads Top

Laadstation voor e-bikes op campus Universiteit Twente klaar voor gebruik

Het nieuw ontworpen laadstation op de campus voor het opladen van de e-bikes, dat onderdeel uitmaakt van de volgende testfase van het Living Smart Campus project ‘Solar Powered e-Bikes’ is gereed voor ingebruikname.

Het laadstation, dat één van de drie verschillende oplaadtechnieken vormt in het project, heeft een plek direct naast gebouw de Spiegel. Naast deze laadvariant, onderzoekt het project nog twee andere oplaadtechnieken, namelijk de solar-bikes waarbij zonnecellen in de wielen zijn geïntegreerd en het nieuw ontwikkelde solar-oplaadsysteem thuis.

Het oplaadstation op de campus biedt 100% groene energie voor zes e-bikes. Zes gebruikers van een e-bike kunnen het laadstation dagelijks gebruiken om hun fiets op te laden terwijl ze aan het werk zijn. Het is een kans voor de gebruikers om deze nieuwe technologie te testen en zo bij te dragen aan het onderzoek.

De metingen starten eind februari en duren drie tot maximaal vier weken. Naast het testen van het opladen met het laadstation, worden deelnemers gevraagd om enkele vragenlijsten in te vullen en om mee te werken aan persoonlijke interviews. Georgia Apostolou werkt als postdoc aan dit onderzoek en leidt deze onderzoeksfase.

Voor het project worden nog UT-deelnemers die over een eigen e-bike beschikken gezocht. Bij interesse kan contact worden opgenomen met Georgia Apostolou.

Angèle Reinders (ARISE at Design, Production and Management, UT), initiatiefnemer van het Smart Living Campus project ‘Solar powered e-bikes’, heeft het laadstation ontworpen in samenwerking met de onderzoeksdepartementen ‘Design Production and Management’en ‘Transport Studies’ van de faculteit Engineering Technology, samen met het facilitair bedrijf en met de bedrijven ‘Bordbusters’ (construction SLBS), ‘Zelziuz’ (PV panels and Invertor) and ‘IpsumEnergy’ (measurement equipment). Zelziuz and IpsumEnergy zijn beide bedrijven uit de regio. De samenwerking met deze (regionale) bedrijven en de UT maakt dat het project een mooi voorbeeld vormt van nationale en regionale innovatie met een potentiële wereldwijde impact.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.