Ads Top

Bezuidenhout start proef met laadpunten in ‘Hagenaartjes’

Bezuidenhout krijgt 10 oplaadpunten voor elektrische auto’s in zogenaamde ‘Hagenaartjes’. Dit zijn de paaltjes die bomen beschermen tegen aanrijdingen. De gemeente plaatst de paaltjes op proef in maart 2018.

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto. Dat is mooi, want elektrisch rijden is goed voor de luchtkwaliteit. Maar hoe zorgen we dat oplaadpunten niet teveel ten koste gaan van parkeerplekken voor iedereen? De gemeente start daarvoor in Bezuidenhout een proef met laadpunten in ‘Hagenaartjes’. Het idee is aangedragen door een actieve inwoner van de wijk die zich inzet voor duurzaamheid.

De laadpunten komen in de Jacob Mosselstraat, aan de oneven zijde tussen de Juliana van Stolberglaan en de 2e Louise de Colignystraat. Het aantal laadpunten in dit gedeelte van de Jacob Mosselstraat gaat hiermee van 4 naar 10. De laadpunten zijn vanaf 20 parkeerplekken te gebruiken. Bij de paaltjes komen geen gereserveerde parkeervakken voor elektrische auto’s. De verwachting is dat er altijd wel een parkeerplaats en vrij laadpunt te vinden is. Er zijn immers zoveel laadpunten in de straat.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.