Ads Top

Substantiële groep huiseigenaren wil hulp bij besparen

Uit een onderzoek van Motivaction, dat in opdracht van Energie-Nederland is uitgevoerd, blijkt dat een substantiële groep huiseigenaren hulp wil bij het besparen van energie. Een meerderheid van hen is ook bereid om te investeren in de isolatie van het huis.

Energie-Nederland vindt deze uitkomsten bemoedigend. Medy van der Laan: “Dit onderzoek toont de kansen voor besparingen bij mensen thuis. Energieleveranciers zijn volop bezig om klanten te helpen met het besparen van energie. De energiebedrijven verwachten de komende jaren 750.000 slimme diensten en producten (zoals in-home displays, inzicht-apps via smart phones en slimme thermostaten) te activeren of te installeren.”

Op 23 mei tekende Energie-Nederland het Besparingsconvenant Gebouwde Omgeving met de toezegging dat leveranciers vanaf 2018 hun klanten maandelijks inzicht geven in het energieverbruik. Dit levert de klant een voordeel op van gemiddeld 45 euro per jaar. Het gaat daarbij om klanten bij wie een slimme meter is geplaatst.

Uit het onderzoek van Motivaction blijkt tevens dat mensen vooral geneigd zijn om het huis te isoleren als dit geld bespaart. Het bijdragen aan het milieu is voor een deel van de Nederlanders een prikkel om het huis beter te isoleren, maar niet voor iedereen. De meerderheid van de Nederlanders denkt wel dat ze ook zelf een bijdrage kunnen leveren aan een beter milieu. Huizenbezitters denken bij duurzame maatregelen het eerst aan het plaatsen van zonnepanelen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.