Ads Top

Toppositie voor TenneT in organisatie Europese netbeheerders

Ben Voorhorst (1959), TenneT's operationeel directeur, is gekozen tot President van de ENTSO-E, de European Network of Transmission System Operators for Electricity. Hij volgt in deze positie Peder Andreasen van de Deense transmission system operator (TSO) Energinet per juli 2017 op.

Mel Kroon, CEO TenneT, over de benoeming: "ENTSO-E, en in het bijzonder de President, vormt dè brug naar de Europese Commissie, politiek, toezichthouders, energiebedrijven en andere instanties. Dat er nu een Nederlander op deze positie zit, is te danken aan Ben's ervaring en kunde en zeker ook aan het feit dat TenneT in Europa – met activiteiten in Nederland en Duitsland - de eerste en enige TSO van Europa is met een geïntegreerd net over een landsgrens. Ook TenneT's visie op het op Europese schaal haalbaar en betaalbaar houden van de energietransitie, de North Sea Wind Power Hub, is een belangrijk voorbeeld van onze strategie naar een verdere integratie van de Europese elektriciteitsmarkten."

ENTSO-E is de Europese organisatie van 42 hoogspanningsnetbeheerders (TSO's) uit 35 landen waar alle onderwerpen op het gebied van de interne elektriciteitsmarkt, netplanning, voorzieningszekerheid, regulering en techniek samenkomen. Zie ook www.entsoe.eu voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.