Ads Top

Eerste Fastned stations break-even

Fastned, dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations, zag in maart haar eerste twee stations het break-even punt passeren. Dit betekent dat de uitgaven voor het operationeel houden van deze stations, zoals stroom, netaansluiting, licentiekosten, locatiehuur, schoonmaak en onderhoud zijn gedekt door de inkomsten op die stations. Fastned verwacht dat in de komende maanden steeds meer stations het break-even punt zullen passeren.

De operationele kosten per station liggen laag. Alle 58 Fastned stations zijn onbemand en worden centraal aangestuurd vanuit het hoofdkantoor. Het volgende financiële doel is dan ook de dekking van deze centrale kosten. Aangezien deze centrale kosten slechts zeer beperkt toenemen wanneer er nieuwe stations worden toegevoegd aan het netwerk, dalen deze kosten per station bij iedere uitbreiding van het netwerk. De laatste stap naar winstgevendheid van de onderneming betreft dekking van afschrijvingen en financieringslasten.

De Fastned stations zijn voorbereid op een sterke groei van het aantal elektrische auto's. De capaciteit kan eenvoudig worden uitgebreid door plaatsing van meer en snellere laders. Door de lage operationele kosten en grote capaciteit heeft elk Fastned station dus ook een grote verdiencapaciteit.

Volgende week zal Fastned haar eerste kwartaalcijfers van 2017 bekend maken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.