Ads Top

Meer ruimte voor zonneparken rond Amsterdam

Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland willen meer mogelijkheden voor zonne-energie en gaan onderzoeken welke locaties geschikt zijn voor grotere zonneparken rondom Amsterdam.
De provincie houdt hierbij rekening met de gebieden die bestemd zijn voor recreatie, toerisme en natuur.

Gedeputeerde Joke Geldhof: ”De Metropoolregio Amsterdam (MRA) is het kloppend hart van onze provincie. Een dichtbevolkt gebied, waar inwoners en bezoekers reizen, werken, maar ook recreëren en ontspannen in de natuur. Tegelijk willen wij in Noord-Holland meer ruimte geven aan zonneparken, zeker daar waar de vraag naar energie groot is. De ruimte rondom Amsterdam is echter schaars, daarom kiezen GS voor ‘en-en’: het open houden van de natuurgebieden en het kijken naar mogelijkheden voor zonneparken rondom Amsterdam.”

In de gemeente Haarlemmermeer wordt gewerkt aan een uitbreiding van het plan ‘De Groene Hoek’. De gemeente Haarlemmermeer en de initiatiefnemers willen een uitbreiding van dit park tot circa 50 hectare. GS bekijken of dit mogelijk is. Daarnaast hebben Provinciale Staten (PS) aan GS verzocht te onderzoeken of zonneparken in de bufferzone - het groene gebied in de Randstad - gerealiseerd kunnen worden. GS hebben naar aanleiding hiervan de mogelijkheden bekeken en besloten dat dit groene gebied in de Randstad open moet blijven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.