Ads Top

Nieuwe ondergrondse Hoogspanningsverbinding dwars door Rotterdam

Om de leveringszekerheid van elektriciteit in Rotterdam te blijven garanderen, legt TenneT een nieuwe ondergrondse hoogspanningsverbinding aan. De werkzaamheden voor deze verbinding zijn in volle gang. Midden in de stad wordt er gegraven en geboord om de kabel tussen de Marconistraat, Ommoord en Krimpen aan de IJssel aan te sluiten.

De vraag naar transportcapaciteit groeit, ook in de regio Rotterdam. Om de leveringszekerheid in de komende decennia te kunnen waarborgen, is er daarom een nieuwe 150 kV hoogspanningsverbinding nodig. Door de aanleg van de nieuwe kabel wordt de leveringszekerheid vergroot. Mocht er een verbinding uitvallen, dan is er een tweede verbinding beschikbaar. Hierdoor blijft de regio Rotterdam van stroom voorzien.

De hoogspanningskabel loopt vanaf het hoogspanningsstation Rotterdam Marconistraat naar het hoogspanningsstation Rotterdam Ommoord. Van daaruit loopt de kabel verder naar het hoogspanningsstation Krimpen aan den IJssel. Totaal is de kabel circa 22 kilometer lang.

De aanleg van de ondergrondse hoogspanningsverbinding gebeurt met een open ontgraving of met een boring. Bij een open ontgraving worden op de plek waar de kabels komen te liggen, sleuven gegraven. Hierbij wordt de grond tijdelijk langs het werkterrein opgeslagen. Op locaties waar niet met open ontgraving gewerkt kan worden zoals bij grote kruispunten en waterwegen worden de kabels in mantelbuizen getrokken. Om die te leggen voeren we gestuurde boringen uit. Een boring zorgt ervoor dat de omgeving zo min mogelijk invloed ondervindt van de aanleg van de nieuwe hoogspanningsverbinding. Na afloop van de werkzaamheden zorgen we dat de omgeving weer opgeruimd en in goede orde hersteld wordt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.