Ads Top

ACM experimenteert met hackathon voor transparantie in energie en zorg

Binnen 24 uur de toekomst van de energie- en zorgsector uitvinden? Te mooi om waar te zijn? Misschien niet. Op donderdag 1 en vrijdag 2 december geeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in ieder geval een aanzet met een ‘Open Market Hack’, oftewel een hackathon. Iedereen die geïnteresseerd is om hieraan mee te doen, kan zich aanmelden via www.openmarkethack.nl. Het team met het beste idee wordt beloond met de hoofdprijs van 2000 euro.

De bedoeling is dat enkele tientallen creatieve en innovatieve developers, designers, experts en studenten elkaar een etmaal lang uitdagen om de energie- en gezondheidssector zo transparant mogelijk te maken. Op die manier wil de ACM inzichten opdoen die de energie en de zorg transparanter maken voor consumenten en bedrijven. Deelnemers aan de hackathon bekijken bijvoorbeeld hoe openbare databestanden op een verantwoorde maar creatieve manier aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Ook wil de ACM nieuwe inzichten op doen over hoe anderen complexe vraagstukken benaderen en aanpakken.

Bart Broers, programmadirecteur Taskforce Zorg van ACM: “Wij hopen dat er uit de hackathon verrassende ideeën komen om de energie- en zorgsectoren nog transparanter en toegankelijker te maken”.

De deelnemers aan de hackathon kunnen kiezen uit een vraagstuk uit de zorg- of de energiesector. In de zorg is veel data openbaar beschikbaar maar consumenten zien vaak door de bomen het bos niet meer. Ze kunnen daardoor vaak geen goede keuzes maken tussen zorgverzekeraars of tussen zorgverleners. Wat betreft energie wil de ACM stimuleren dat consumenten optimaal hun weg vinden in de energietransitie. Ook in deze sector is veel data beschikbaar. Hoe zorgen we ervoor dat de energievoorziening duurzaam, betrouwbaar én betaalbaar is?

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.