Ads Top

Zonnepark A20 Tergbregseplein officieel in werking gesteld

Op 29 augustus zal wethouder Pex Langenberg van Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur het collectieve zonnepark A20 Tergbregseplein officieel in werking stellen. Het collectieve zonnepark zal in totaal uit 2000 zonnepanelen bestaan en heeft een unieke locatie. De eerste zonnepanelen zijn inmiddels geïnstalleerd, zo’n 10 procent van het totale aantal.

Ze liggen op een kilometerslange groene geluidswal langs de snelweg A20 ter hoogte van Nieuw Terbregge. Deze locatie heeft een symbolische functie om zo te laten zien dat zonnestroom in Rotterdam voor iedereen mogelijk is. Zelfs voor de mensen zonder (geschikt) dak. Solar Green Point, Gemeente Rotterdam en Greenchoice vieren samen de feestelijke start op maandagmiddag 29 augustus.

Zonnepark A20 Terbregseplein is een goede oplossing voor de bewoners van Rotterdam die geen plaats hebben voor zonnepanelen, maar wel zelf energie willen opwekken. Het zonnepark is een zogenaamd postcoderoos (PCR) project. De PCR wordt bepaald door het postcodegebied waarin het zonnepark ligt en omhelst alle aangrenzende postcodegebieden. Leden die binnen de postcoderoos wonen, profiteren naast de prijs voor de door hun opgewekte stroom van een korting op de energiebelasting. Geïnteresseerde bewoners van onder meer de wijken Oud- en Nieuw-Terbregge, Hillegersberg-Centrum, Molenlaankwartier, Oosterflank, Zevenkamp en Ommoord kunnen door het kopen van één of meerdere zonnepanelen lid worden van een lokale coöperatie zonder winstoogmerk.

Na oplevering zijn de leden samen eigenaar van het park. In totaal zullen 2000 zonnepanelen geïnstalleerd worden en zij zijn samen goed voor zo’n 500 kWp aan zonne-energie vermogen. Een Zoncertificaat voor dit project kost 375 euro. Één Zoncertificaat staat gelijk aan één zonnepaneel. Een deelnemer met één of meer zonnepanelen ontvangt over een periode van maximaal 25 jaar een gemiddeld rendement van 4 procent.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.