Ads Top

Testcentrum voor zelfstandig werkend energiesysteem

Op de Afsluitdijk bij Den Oever komt een testcentrum voor het testen van zelfstandige, duurzame energienetwerken, genaamd Off Grid Energy Systems. Deze volledig zelfstandig werkende energiesystemen kunnen eigen elektriciteit opwekken, opslaan en 24 uur per dag, 365 dagen per jaar energie leveren.

Met behulp van wind, zon, water en opslag wordt een duurzaam en betaalbaar alternatief ontwikkeld voor gebieden en eilanden die geen aansluiting hebben op het centrale elektriciteitsnetwerk. Het testcentrum wordt gerealiseerd door het samenwerkingsverband MPower.

In het OGTC wordt gezamenlijk onderzoek uitgevoerd en worden verschillende systemen getest. Vier duurzame energietechnologieën, wind, zon, water en opslag vormen de bronnen waarmee het OGTC in wisselende samenstellingen testen kan uitvoeren. Het testcentrum brengt deze bronnen samen tot betrouwbare systemen voor afnemers. Het doel is duurzame, onafhankelijk werkende en betaalbare alternatieven te ontwikkelen voor de huidige energiesystemen op locaties die niet aangesloten zijn op het openbare stroomnet. De energiesystemen zijn alternatieven voor bijvoorbeeld dieselgeneratoren op eilanden en afgelegen locaties wereldwijd. Ook in Nederland wordt het systeem toegepast. Bijvoorbeeld op Texel en bij het nog te renoveren Monument op de Afsluitdijk.

Het (OGTC) wordt gerealiseerd door 103Renewables, sinds kort MPower geheten. MPower is een samenwerking van Wind Energy Solutions (WES), ZON Energie, Tocardo en batterijleveranciers.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.